Rosenthal over dood Bin Laden: grote klap toegebracht aan terrorisme

“Er is een grote klap toegebracht aan Al Qaeda en het internationale terrorisme." Zo reageert minister Rosenthal (Buitenlandse Zaken) op de dood van Osama bin Laden.

"Dit gebeurt bijna tien jaar na de aanslagen op 11 september 2001 die de wereld schokten. Velen hebben Osama bin Laden nagevolgd. Hij was het symbool van het internationale terrorisme. Denk ook aan de aanslagen die zijn gepleegd in Londen, Madrid, Mumbai en andere plaatsen."

"Het was mooier geweest als Bin Laden levend zou zijn gepakt en voor een rechter verantwoording had moeten afleggen voor zijn daden. Niettemin is dit een historische gebeurtenis."

"Bestrijding van terrorisme en het tegengaan van gewelddadig extremisme houden in de wereld de hoogste prioriteit. De uitschakeling van Osama bin Laden geeft de strijd tegen terrorisme een nieuwe impuls."

"De Nederlandse regering blijft zich ervoor inzetten dat terroristen worden berecht. De regering blijft ook alert op de veiligheid van Nederlanders en Nederlandse belangen in het buitenland.”