Inschrijving Veilige Publieke Taak AWARD 2011 geopend

De inschrijving voor de Veilige Publieke Taak AWARD 2011 is geopend. Werkgevers, koepelorganisaties, bonden en samenwerkingsverbanden met een publieke taak kunnen meedingen. Kans op de AWARD maken die organisaties met een publieke taak die een effectieve en inspirerende aanpak van agressie en geweld tegen medewerkers laten zien.

Door de Veilige Publieke Taak AWARD wil de overheid organisaties die van hun aanpak een succes hebben gemaakt in de schijnwerpers zetten. Op deze manier worden zij een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen. De prijs bestaat uit een kunstwerk en een bedrag van € 25.000 dat moet worden besteed aan de aanpak van agressie en geweld.

Een deskundige jury nomineert drie inzendingen. Voorzitter van de jury is mevrouw Roos van Erp-Bruinsma, Secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De andere leden van de jury zijn:

  • mw. drs. G.T.C. Bonhof, collegevoorzitter Hogeschool Utrecht en vice-voorzitter HBO-raad; 
  • mw. E. Snoey, voorzitter Abvakabo FNV; 
  • mw. A. Jorritsma-Lebbink, voorzitter bestuur VNG; 
  • mw. drs. M.A.M. Barth, voorzitter GGZ Nederland; 
  • dhr. F.J. Heeres, korpschef politie Midden en West Brabant; 
  • mw. M. van Haaren, oud-gedeputeerde provincie Gelderland.

De winnaar van de Veilige Publieke Taak AWARD wordt uit de drie genomineerden gekozen door de bezoekers van de VPT Beurs op 6 oktober 2011 in de Rijtuigenloods te Amersfoort. Inschrijven voor de AWARD is mogelijk tot 1 juli 2011 via het inschrijfformulier.