Handelsmissie China voortvarend van start

Vier Nederlandse energiebedrijven hebben dinsdag 10 mei 2011 in Beijing contracten gesloten met het Chinese bedrijfsleven. In totaal levert dit de Nederlandse bedrijven tot 100 miljoen euro op. De ondertekening van de contracten markeert de start van de vierdaagse handelsmissie naar China, geleid door minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I).

Foto: Verkeersbord in Beijing

Kansen Chinese economie

Verhagen is verheugd met de voortvarende start van zijn handelsmissie. 'Mijn doel is Nederlandse bedrijven te ondersteunen bij het grijpen van de enorme kansen die de groeiende Chinese economie biedt. Ik zal er alles aan doen om te zorgen dat deze missie leidt tot nog meer orders voor Nederlandse bedrijven.'

Zonnepanelen en windturbines

De vier Nederlandse bedrijven leveren technologieën om duurzame energie op te wekken. Zo is een contract gesloten voor de verkoop van zonnepanelen en wordt technologie om windturbines te laten draaien verkocht aan de Chinezen. Daarnaast krijgt een Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd in het opwekken van energie uit afval meer toegang to de Chinese markt.

Speed dates

In het kielzog van minister Verhagen reizen 45 bedrijven mee naar China. Een aantal van deze bedrijven zal tijdens de handelsmissie contracten met Chinese bedrijven sluiten. Anderen zullen door ‘speed-date’ sessies, handelsdiners en andere bijeenkomsten in contact worden gebracht met Chinese bedrijven.