Jaarverslag ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2010 voldoet aan gestelde eisen

Het jaarverslag van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over 2010 voldoet aan de gestelde eisen. De informatie is op deugdelijke wijze tot stand gekomen en voldoet aan de verslaggevingsvoorschriften.

Dat zijn de belangrijkste conclusies van het rechtmatigheidsonderzoek zoals dat door de Algemene Rekenkamer (AR) is uitgevoerd.
De AR ziet dat er op het terrein van de bedrijfsvoering ten opzichte van 2009 verbeteringen zijn doorgevoerd, maar vindt tevens dat er verdere verbeteringen nodig blijven. Wel is er vooruitgang geboekt ten opzichte van vorig jaar en zijn de financiële administratie en het subsidiebeheer R&P geen onvolkomenheden meer in de ogen van de Rekenkamer.  Het ministerie heeft zich in 2010 hard ingespannen om deze verbeteringen tot stand te brengen en wil de stijgende lijn blijven voortzetten. Dit staat in de brief van minister Kamp van Sociale zaken en Werkgelegenheid, waarin hij reageert op het rapport van de AR.
Minister Kamp is tevreden over de constatering dat het jaarverslag meer inzicht geeft in de uitgaven, activiteiten en resultaten van de ondersteuning bij re-integratie. De kritiek van de Rekenkamer op de geleverde beleidsinformatie deelt de minister niet volledig. Die informatie moet in zijn ogen ook iets toevoegen. Samen met de Rekenkamer wordt bekeken hoe dit in de komende jaren beter gedaan kan worden.