Benoemingen DNB

De ministerraad heeft er op voorstel van minister De Jager mee ingestemd om prof. dr. K.H.W. (Klaas) Knot voor te dragen voor benoeming tot president van De Nederlandsche Bank (DNB). De benoeming gaat in per 1 juli 2011. Hij volgt Nout Wellink op.

President DNB

De heer Knot (1967) is nu nog plaatsvervangend Thesaurier-Generaal en directeur Financiële Markten bij het ministerie van Financiën. Deze functie heeft hij sinds 2009. Tevens is hij sinds 2005 hoogleraar Geld en Bankwezen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Eerder was hij divisiedirecteur Toezicht Beleid van DNB en had hij andere functies binnen DNB, het IMF en de Stichting Pensioen- en Verzekeringskamer. De heer Knot studeerde Economische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen en is gepromoveerd tot doctor in de economische wetenschappen.

Voorzitter Toezicht DNB

De ministerraad heeft er daarnaast mee ingestemd om dr. J. (Jan) Sijbrand, ook per 1 juli 2011, voor te dragen voor benoeming tot directeur Toezicht Banken van DNB en beoogd Voorzitter Toezicht.

De heer Sijbrand (1954) is nu nog Chief Risk Officer en lid van de Managing Board van NIBC Bank N.V. Deze functie heeft hij sinds 2008.  Daarvoor was hij Senior Executive Vice President, Head of Global Markets Europe bij ABN Amro. Eerder in zijn carrière was hij werkzaam bij Shell, Rabobank en ABN Amro waar hij uitgebreide ervaring opdeed in trading en risk management. De heer Sijbrand is gepromoveerd in de wiskunde aan de Universiteit van Utrecht.

Tot slot heeft de ministerraad ermee ingestemd om mr. F. (Frank) Elderson voor te dragen voor benoeming tot directeur Interne Zaken en Betalingsverkeer van DNB. De heer Elderson (1970) is nu nog General Counsel en Divisiedirecteur Juridische Zaken bij DNB. Eerder was hij werkzaam in diverse functies binnen DNB, de ECB en Houthoff Advocaten.