Verhagen naar internationaal economisch forum OESO Parijs

Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Verhagen woont woensdag 25 en donderdag 26 mei 2011  de ministeriële conferentie en het forum bij ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in Parijs.

Jubileumbijeenkomst

Rond de 75 regeringsleiders en ministers van de OESO-landen en de opkomende economieën bespreken maatregelen om na de financiële crisis de groei en werkgelegenheid te herstellen. De jubileumbijeenkomst wordt voorgezeten door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Clinton en geopend door een toespraak van de Franse president Sarkozy.

Groene groei

Minister Verhagen neemt woensdag onder andere deel aan de paneldiscussie over groene groei. De OESO benadrukt dat groei geen obstakel maar een voorwaarde is voor de overgang naar een duurzame economie. De OESO heeft 34 lidstaten over de hele wereld, die vrije en open markten nastreven. De organisatie speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van handel en investeringen, verbetering van het belastingklimaat en het tegengaan van corruptie.

Tijdens de conferentie voert minister Verhagen besprekingen met zijn Duitse ambtgenoot Rösler en zijn Poolse ambtgenoot Pawlak over verdere economische samenwerking.

Noot voor de redactie:

  • Minister Verhagen is beschikbaar voor de media op woensdag 25 mei, 19 uur, in het OESO-conferentiecentrum, Rue Pascal 2, Parijs (OESO pers-accreditatie noodzakelijk). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met woordvoerder Bart Rijs, mob: +31 6 461 524 39, email: b.j.m.rijs@minez.nl.
  • De openbare sessies van de conferentie zijn live te volgen via www.viewontv.org/oecd/forum2011
  • Voor meer informatie zijn de gegevens van de woordvoerders te vinden op: www.rijksoverheid.nl/ministeries/eleni/contact-met-eleni/informatie-voor-de-pers