Benoeming secretaris-generaal bij het ministerie van Algemene Zaken

De ministerraad heeft besloten mevrouw drs. K.H. (Kajsa) Ollongren voor te dragen voor benoeming tot secretaris-generaal bij het ministerie van Algemene Zaken.

De voordracht is gedaan door minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in overeenstemming met minister-president Rutte. De benoeming gaat in op 15 augustus 2011.

Mevrouw Ollongren (1967) is sinds 2007 plaatsvervangend secretaris-generaal, tevens plaatsvervangend hoofd Kabinet van de Minister President en raadadviseur van het ministerie van Algemene Zaken. Mevrouw Ollongren was secretaris van de (in)formateurs in 2010. Daarvoor was zij onder andere directeur Europese Integratie en Strategie en plaatsvervangend directeur-generaal Economische Politiek bij het ministerie van Economische Zaken.

Mevrouw Ollongren studeerde Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en volgde de opleiding Administration Publique aan de Ecole Nationale d’Administration in Parijs. Zij volgt de heer R. van Zwol op die per 15 augustus 2011 secretaris-generaal van het ministerie van Financiën wordt.

De benoeming is tot stand gekomen op basis van de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.