Benoeming secretaris-generaal bij het ministerie van Financiën

De ministerraad heeft besloten de heer drs. R. (Richard) van Zwol voor te dragen voor benoeming tot secretaris-generaal bij het ministerie van Financiën. 

De voordracht is gedaan door minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) in overeenstemming met minister De Jager van Financiën. De benoeming gaat in op 15 augustus 2011.

De heer Van Zwol (1965) is sinds 2007 secretaris-generaal bij het ministerie van Algemene Zaken. Daarvoor was hij onder andere raadadviseur en plaatsvervangend secretaris-generaal op dit ministerie en werkte hij bij het ministerie van BZK en van Financiën. Hij ondersteunde de minister-president en de ministerraad in de afgelopen jaren op staatsrechtelijk en op (nationaal en internationaal) economisch gebied. De heer Van Zwol was secretaris van de (in)formateurs in 2003, 2006 en 2006/2007.

De heer Van Zwol studeerde Juridische Bestuurswetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Hij volgt de heer R. Gerritse op die per 1 mei 2011 bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten is geworden.

De benoeming is tot stand gekomen op basis van de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.