Benoeming thesaurier-generaal bij het ministerie van financiën

De ministerraad heeft besloten de heer dr. J.A. (Hans) Vijlbrief voor te dragen voor benoeming tot thesaurier-generaal bij het ministerie van Financiën. De voordracht is gedaan door minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in overeenstemming met minister De Jager van Financiën. De benoeming gaat in op 1 juli 2011.

De heer Vijlbrief (1963) is momenteel directeur-generaal van Energie, Telecom en Mededinging bij het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Daarvoor was hij onder andere directeur-generaal Energie, Telecom en Markten en directeur-generaal Economische Politiek bij het ministerie van Economische Zaken en onderdirecteur van het Centraal Planbureau.

De heer Vijlbrief studeerde Algemene Economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en is van 2000 tot 2010 bijzonder hoogleraar economische politiek aan de Vrije Universiteit van Amsterdam geweest. Hij volgt de heer R. Gerritse op die per 1 mei 2011 bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten is geworden.

De benoeming is tot stand gekomen op basis van de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.