Afscheid van Frank Hoek is mijlpaal voor Gerion

Op 16 juni 2011 vond het afscheidssymposium ‘Goede Medische zorg voor kwetsbare ouderen’ plaats. Aanleiding was het afscheid van Frank Hoek, specialist ouderengeneeskunde, hoofd Gerion/VU medisch centrum. Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten sprak de aanwezigen toe via een videoboodschap.

Goedemorgen Amstelveen, hier Den Haag,

Donderdag is hier debattendag en daarom groet ik jullie niet vanaf mijn oude vertrouwde plek in de zaal maar vanaf dit scherm. Maar in gedachten sta ik naast Cees en ben ik nu bij jullie. Ik zie heel veel bekende gezichten. Parallelsessies van geliefde collega’s met wie ik intensief heb samengewerkt. Maar ook veel jonge specialisten ouderengeneeskunde met een missie en een verhaal. Zij nemen stap voor stap het stokje over en dat geeft mij enorme voldoening, want daar hebben we hard voor gewerkt.

In twintig jaar hebben de opleiding aan de VU en de nascholing via Gerion structuur gegeven aan de visie en energie van onze kleine beroepsgroep. En vandaag ziet Gerion een mijlpaal. Het afscheid van Frank Hoek.

Frank. Samen met een trouwe, toegewijde ploeg heb je vormgegeven aan wat je vandaag om je heen ziet. Er zullen nog heel veel lachverwekkende, lovende en lieve dingen tegen je gezegd worden vandaag. Laat het je aanleunen en geniet met Renée van het moment. Ik weet dat je met voldoening op 20 jaar terug kan kijken. En ik zie ook dat de toekomst in goede handen is.

Martin Smalbrugge, jij bent op jouw beurt een van de bakens van jouw generatie en ik wens de opleiding met jouw succes en wijsheid toe. Daar heb ik alle vertrouwen in.

Ik ben blij om het thema van de dag. De plek van de specialist ouderengeneeskunde in de ketenzorg vraagt om samenwerking met het oog op de kwetsbare oudere. Intensieve inhoudelijke en organisatorische samenwerking met de professionals dichtbij de oudere thuis, dat is de sleutel voor de volgende deur die open zal gaan.

Beste Frank, ik wens jouw een heel fijn afscheid toe. En jullie allemaal een goed symposium en bij deze geef ik Cees weer de microfoon. Een hele fijne dag.