Tweehonderdste lid BPBI verwelkomd

In bijzijn van staatssecretaris Teeven heeft de Branchevereniging van Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders (BPBI) op 23 juni op het ministerie van Veiligheid en Justitie zijn tweehonderdste lid verwelkomd; de Stichting Financiële Dienstverlening Zuid-Holland (SFD).

De BPBI behartigt de belangen van professionele bewindvoerders en inkomensbeheerders. Ook toetst ze de kwaliteit van haar leden. BPBI-voorzitter Jan Mastwijk verwelkomde SFD-directeur Ton Zeldenthuis (directeur) en Esther van de Berg (coördinator) tijdens een ontvangst door staatssecretaris Teeven op diens werkkamer. Teeven sprak met hen onder meer over de wetgeving die hij naar verwachting deze zomer naar de Tweede Kamer zal sturen om de kwaliteit van bewindvoering te verbeteren.

Kwaliteitseisen moeten misstanden voorkomen

Het kabinet wil dat beschermingsbewindvoerders, curatoren en mentoren aan wettelijke kwaliteitseisen voldoen om voor benoeming in aanmerking te komen. Aanleiding voor de regeling vormen misstanden bij beschermingsbewindvoerders. Door kwaliteitseisen te stellen wil het kabinet problemen zoveel mogelijk voorkomen. Het wetsvoorstel is voor advies naar de Raad van State gestuurd.

Ton Zeldenthuis (directeur) en Esther van de Berg (coördinator) van de SFD werden ontvangen door staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, Fred Teeven op zijn werkkamer.