Rosenthal betuigt steun aan manschappen in Kunduz

De minister bracht woensdag een bezoek aan de Afghaanse provincie Kunduz. De minister nam tijdens zijn bezoek uitgebreid de tijd om met de Nederlandse militairen te spreken.

Minister Rosenthal is de eerste bewindspersoon die het Nederlandse kamp in Kunduz een bezoek brengt. De minister gaf aan dat hij het belangrijk vindt 'de sfeer te kunnen proeven' bij de militairen. Ook betuigde hij de Nederlandse mannen en vrouwen zijn steun.

Naast de verschillende militairen, sprak Rosenthal ook met de Duitse militair commandant Norbert Sabrautzki. "Het is goed om te merken dat de Duitsers doordrongen zijn van de voorwaarde die Nederland stelt aan de missie", aldus de minister. Verder zei hij 'het bijzonder te vinden' dat Nederland en Duitsland deze moeilijke klus samen gaan klaren. Het Duitse leger is verantwoordelijk voor de veiligheid van de Nederlanders.

In totaal leveren 545 Nederlanders een bijdrage aan de politietrainingsmissie in Kunduz.