Praat mee over eenvoudiger regels binnenvisserij

Beroepsvissers, sportvissers en alle andere belanghebbenden kunnen via een internetconsultatie reageren op een conceptregeling waarin de regels voor de binnenvisserij worden geactualiseerd en vereenvoudigd.

Minder vergunningen

In de conceptregeling staat dat het voor binnenvissers straks niet meer nodig is om een vergunning aan te vragen voor het vissen met een electrovisapparaat. Voor nachtvissen met een hengel buiten de periode van 1 juni tot en met 1 augustus hoeft straks ook geen vergunning meer te worden aangevraagd. Daarnaast wordt een aantal regels voor de visserij in het IJsselmeer en visserij bij stuwen of vispassages aangepast.  

Ook de regels voor vistuigen en aassoorten worden vereenvoudigd. Beroepsvissers mogen een kreeftenkorf gebruiken en vissen met een worm is straks het hele jaar toegestaan. Verkoop van vis uit de binnenwateren is voortaan voorbehouden aan beroepsvissers.

Bij de internetconsultatie gaat het om een algemene maatregel van bestuur (AMvB) waarmee het Reglement voor de binnenvisserij 1985 en het Reglement minimummaten en gesloten tijden 1985 worden aangepast.

Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft de conceptregeling gepubliceerd op de website www.internetconsultatie.nl. De internetconsultatie loopt tot en met 15 augustus 2011.