Benoeming vice-presidenten Hoge Raad

De ministerraad heeft op voorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie ingestemd met de voordracht tot benoeming van drie vice-presidenten van de Hoge Raad. Het gaat om de heren mr. W.A.M van Schendel, mr. J.A.C.A. Overgaauw en mr. E.J. Numann.

Mr. W.A.M. van Schendel vervult met ingang van 1 januari 2012 de vacature die ontstaat als gevolg van het terugtreden van vice-president mr. F.H. Koster. Dhr. Van Schendel is sinds november 2001 raadsheer in de Hoge Raad.

Mr. J.A.C.A. Overgaauw vervult met ingang van 1 december 2011 de vacature die ontstaat als gevolg van het terugtreden van vice-president mr. D. van Vliet. Dhr. Overgaauw was van juni 2002 tot januari 2008 als advocaat-generaal verbonden aan de Hoge Raad. Sindsdien is hij raadsheer in de Belastingkamer van de Hoge Raad.  

Mr. E.J. Numann vervult met ingang van 1 september 2011 de vacature die is ontstaan als gevolg van het terugtreden vice-president van mr. D.H. Beukenhorst per 1 juni 2011. Dhr. Numann is sinds oktober 2000 raadsheer in de Hoge Raad.