Ministerie van Binnenlandse Zaken helpt gemeenten bij vervanging van veiligheidscertificaten

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken gaat gemeenten helpen bij het vervangen van hun veiligheidscertificaten. Gemeenten die hun Diginotar-certificaten nog niet vervangen hebben kunnen een beroep doen op de ‘vliegende brigade’ van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Dinsdag voert Microsoft een wekelijkse update uit. Als gemeenten hun certificering dan niet op orde hebben, kunnen zij met hun digitale dienstverlening in de problemen komen.

De brigade bestaat uit praktische adviseurs met veel ICT-kennis en expertise op het gebied van de gemeentelijke processen. Zij helpen de grootste probleemhebbers in de gemeentelijke wereld bij het versneld vervangen van de certificaten van Diginotar door andere veiligheidscertificaten.

Versnelling van het administratieve proces van de aanvraag van certificaten helpt bij het verkorten van de doorlooptijd. Dat is nodig om zo snel mogelijk tot vervanging te kunnen overgaan en daarmee mogelijke verstoring van digitale dienstverlening te voorkomen of verhelpen.

Gemeenten die Diginotar-certificaten gebruiken en nog geen nieuwe certificaten hebben aangevraagd kunnen de brigade bereiken via telefoonnummer 070 - 3738020 of via informatiecentrum@VNG.nl. Meer informatie is ook te vinden op www.vng.nl