Ambassadeursbenoemingen

De (Rijks)ministerraad heeft op voorstel van minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken ingestemd met de voordracht van drie personen tot ambassadeur. 

Drs W.J. (Wiebe) de Boer is benoemd tot ambassadeur in Panama-Stad (Panama). De heer De Boer was eerder plaatsvervangend chef de poste in Chili, plaatsvervangend hoofd consulair-maatschappelijke zaken en plaatsvervangend directeur Veiligheid, Crisisbeheersing en Integriteit op het ministerie van Buitenlandse Zaken. In het kader van de hervorming van de diplomatie worden 10 posten gesloten en 3 nieuwe posten geopend. Panama is één van de nieuw te openen posten. Met de opening van deze ambassade wordt invulling gegeven aan het kabinetsbeleid om de economische diplomatie te intensiveren.

Drs C.T. (Kees) van Baar is benoemd tot ambassadeur in Juba (Zuid-Soedan), waar een nieuwe ambassade wordt geopend. De heer Van Baar was eerder plaatsvervangend chef de poste in Kenia en plaatsvervangend hoofd van het bureau secretaris-generaal op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Mr K.W. (Kees) Spaans is benoemd tot ambassadeur in Vilnius (Litouwen). De heer Spaans was eerder ambassadeur in Ecuador, Consul-Generaal in Barcelona en Consul-Generaal in München.

De gastlanden dienen aan deze benoemingen nog hun goedkeuring (agrément) te verlenen voordat deze definitief zijn.