Verhagen en Weekers presenteren kabinetsplannen innovatie

Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en staatssecretaris Weekers van Financiën presenteren dinsdag 13 september in Leiden de kabinetsplannen voor de versterking en de innovatie van de Nederlandse economie.

Startende ondernemingen

De presentatie vindt plaats bij de opening van het centrum voor startende ondernemingen op het gebied van biotechnologie BioPartner, en zal onder meer worden bijgewoond door de voorzitters van VNO-NCW Wientjes, van MKB-Nederland Biesheuvel en van de KNAW Dijkgraaf en boegbeelden van de topsectoren van de economie.

Nieuw bedrijvenbeleid

De kabinetsplannen zijn het antwoord op de ideeën en suggesties voor een nieuw bedrijvenbeleid die deze boegbeelden in juni op verzoek van minister Verhagen hebben verzameld. In 2012 wordt hiervoor 1,3 miljard op de begroting gereserveerd, oplopend naar 2,1 miljard in 2015.

Rondleiding laboratoria

Voorafgaand aan de presentatie is er een rondleiding langs enkele laboratoria, waar onder andere onderzoek plaatsvindt voor medicijnen tegen spierdystrofie (ziekte van Duchenne). Ter gelegenheid van de opening van het BioPartner Centre wordt er een schilderij van Marte Röling onthuld.

Programma

  • 9.45 uur – 11.00 uur:

Rondleiding door verschillende laboratoria. Gelegenheid voor (audiovisuele) pers om mee te lopen.

  • 11.00 uur – 11.45 uur:

Presentatie van de bedrijfslevenbrief door minister Verhagen en staatssecretaris Weekers. Eerste reactie van Roel Fonville, boegbeeld van de topsector Life Sciences. Aansluitend een vraaggesprek met minister Verhagen, staatssecretaris Weekers, en de werkgeversvoorzitters Wientjes en Biesheuvel.

  • 11.45 uur – 12.30 uur:

Gelegenheid voor de pers voor één-op-één interviews met minister Verhagen, staatssecretaris Weekers en andere aanwezigen.

De negen topsectoren zijn: high tech systemen en materialen, energie, creatieve industrie, logistiek, agrofood, tuinbouw en uitgangsmaterialen, life sciences en health, water en chemie. Daarnaast werken de topsectoren samen bij het aantrekken van hoofdkantoren naar Nederland.

Mededeling aan redacties

De presentatie vindt plaats in het BioPartner Center, J.H. Oortweg 21, 2333 CH Leiden. U wordt verzocht zich aan te melden voor presentatie bij het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, via DC_secretariaat@minez.nl

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot woordvoerders van het ministerie van EL&I, Murco Mijnlieff, mob: 06 2001 3686 en van het ministerie van Financiën, Marcel Homan, mob: 06-22416185.