Minister van Bijsterveldt trots op Team Nederland World Skills

Nederland vaardigt dit jaar een stevige ploeg af naar WorldSkills 2011, het wereldkampioenschap voor beroepen in Londen. Tijdens het Dit is mbo-diner gisteravond kwam de ploeg zich voorstellen. Minister Van Bijsterveldt heeft ze veel succes gewenst. Ze vindt het van groot belang dat Nederland ook in het buitenland laat zien wat onze vakmensen waard zijn: ‘Goede vakmensen die kunnen werken met hun hoofd èn handen zijn goud waard, voor zowel de Nederlandse als de mondiale economie. Ik vind het fantastisch dat onze vaktoppers hun visitekaartje op een wereldwijd podium gaan afgeven!’ De minister reist begin oktober naar Londen om de Nederlandse deelnemers ter plekke toe te juichen.

Ook ontmoette minister Van Bijsterveldt de drie kandidaten voor de Abylimpics. Dit zijn de vakwedstrijden voor mensen met een beperking, die van 25 tot en met 30 september 2011 plaatsvinden in Seoul.

Tassenontwerper Omar Munie overhandigde tijdens het diner het eerste exemplaar van zijn boek aan Van Bijsterveldt. Munie, ex-MBO-uitblinker (een prijs voor MBO-talent), schreef over zijn ervaringen als mbo-student en beginnend ondernemer het boek ‘Leef je droom!’ Minister Van Bijsteveldt schreef het voorwoord.