Prinsjesdag: wat betekenen de kabinetsplannen voor u?

Vandaag is het weer Prinsjesdag. Via www.prinsjesdag2011.nl  kunt u op de hoogte blijven van alles wat er vandaag gebeurt.

Kabinetsplannen

De site bevat informatie over de kabinetsplannen voor volgend  jaar, waaronder de Miljoenennota en het Belastingplan. Ook is het mogelijk om de Miljoenennota op thema doorzoeken. Voor alle officiële Prinsjesdagstukken kunt u terecht op www.rijksbegroting.nl.

Na de Troonrede, om 14.00 uur, gaan verschillende onderdelen online die een toelichting geven op de plannen van het kabinet. Via ’Effect op u’ kunnen verschillende doelgroepen zien welke maatregelen op hen van toepassing zijn. Hier krijgt u antwoord op vragen als: welke maatregelen neemt het kabinet om de lasten zo eerlijk mogelijk te verdelen en wat verandert er in het basispakket van de zorgverzekering? Het ‘Huishoudboekje van Nederland’  geeft een overzicht van de inkomsten en uitgaven van de Rijksoverheid. Verder kunt u met behulp van video’s, animaties en infographics zicht krijgen op de ontwikkeling van het EMU-saldo van Nederland in vergelijking met het eurogebied en de noodzaak van gezonde overheidsfinanciën.

Tradities

Prinsjesdag is een dag van tradities. Die ontbreken dan ook niet op de site. Foto’s van de hoedjes, een video over het Prinsjesdag protocol, een layer om de route van de Gouden Koets op uw smartphone te bekijken: u vindt het allemaal op www.prinsjesdag2011.nl.

Kijkje achter de schermen

Pieter van Hofwegen, Jonge Ambtenaar van het Jaar, loopt vandaag mee met minister De Jager van Financiën. Hij doet via Facebook en Twitter verslag van bijzondere ontmoetingen en opmerkelijke details. U kunt vragen aan hem stellen en reageren op wat hij meemaakt. Op @Prinsjesdag live! staat alles overzichtelijk bij elkaar. Door deze pagina in de gaten te houden kunt u Prinsjesdag van heel dichtbij beleven.