Rosenthal: vrouwen geen slachtoffers, maar toekomstige leiders

Minister Rosenthal heeft tijdens een bijeenkomst met internationale bedrijven in New York aandacht gevraagd voor de essentiële rol die vrouwen spelen bij voedselzekerheid en ontwikkeling.

Rosenthal: 'Empowerment van vrouwen gaat over power. Niet over vrouwen als slachtoffers, maar over vrouwen als toekomstige leiders. We moeten inzien dat vrouwen een cruciale rol spelen in de maatschappij en economie.'

Overheden en bedrijven kunnen de rol van vrouwen versterken. Gezamenlijk kunnen zij zorgen dat vrouwen toegang krijgen tot goede voeding, krediet, land, productiemiddelen, inkomen en markten.

Vertegenwoordigers van vijf internationale bedrijven namen deel aan de bijeenkomst. DSM kondigde aan dat het twintig miljoen zakjes met voedingssupplementen beschikbaar stelt in de Hoorn van Afrika. Hiermee kunnen vrouwen helpen voorkomen dat hun kinderen verzwakt raken en ziek worden, sterven, of voor het leven achterstanden oplopen.

De premier van Bangladesh nam ook deel aan de bijeenkomst, die werd georganiseerd door het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) en UNWOMEN. Christiane Amanpour van ABC News zorgde voor een levendige discussie.