Verhagen opent hightech-centrum General Electric

De gerichte investeringen in de topsectoren van de economie moeten nog meer buitenlandse bedrijven naar Nederland halen. Dat zei minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) maandag 26 september 2011 bij de opening van een hightech servicecentrum van General Electric in Rheden.

Onderhoud gasturbines

General Electric bouwt gasturbines om natuurlijk gas om te zetten in schone, efficiënt geleverde energie. In het nieuw geopende internationale expertise-centrum verzorgt General Electric het onderhoud van gasturbines voor klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika

Goede vestigingsklimaat Nederland

'Deze uitbreiding is bewijs van het goede vestigingsklimaat in Nederland,' aldus minister Verhagen. 'En dat is belangrijk: de aanwezigheid van een hightech bedrijf als dit maakt ook de Nederlandse economie als geheel sterker.'

Minister Verhagen complimenteerde de provincie Gelderland, dat investeert in voorzieningen die belangrijk zijn voor hoogopgeleide specialisten uit binnen- en buitenland die in de hightech werken.

Topsectoren

Daarnaast draagt de provincie 100 miljoen euro bij aan durfkapitaal voor innovatie. Daarmee kunnen bedrijven in de topsectoren die in Gelderland goed vertegenwoordigd zijn, zoals agrofood, vernieuwende producten en diensten maken.