DUO/Belastingdienst Groningen wint Gouden Baksteen

De nieuwbouw van de Dienst Uitvoering Onderwijs en Belastingdienst van consortium DUO² heeft op 24 juni de publieksprijs voor het mooiste gebouw van Groningen gewonnen. Zowel de aannemer (Strukton), architect (UNStudio) als de opdrachtgever van dit pps-project (Rijksgebouwendienst) mochten een Gouden Baksteen in ontvangst nemen.

De prijs werd uitgereikt in het kader van de jaarlijkse Dag van de Architectuur. Via internet hebben mensen massaal hun stem uitgebracht in de architectuurenquête. Het pps-project Groningen (in de volksmond het 'Cruiseschip') won met 40% van de stemmen de prijs voor het mooiste gebouw. De Gouden Baksteen werd uitgereikt door de Groningse wethouder Frank de Vries.

De Rgd viel ook in de prijzen in de categorie ‘meest innovatieve concept’.

Tijdens de Dag van de Architectuur trok het nieuwe kantoor van DUO en de Belastingdienst grote belangstelling. Ruim 650 mensen hebben het gebouw op 25 juni bezocht; meer dan 1500 mensen moesten worden teleurgesteld omdat de rondleidingen vol zaten. Samen met DUO en de Belastingdienst wordt bekeken of het gebouw later dit jaar nogmaals opengesteld kan worden voor het publiek.