Renovatie Financiën wint PPS Award 2011

De renovatie van het ministerie van Financiën is gekozen tot het winnende PPS-project bij de uitreiking van de PPS Awards op 7 september. De deelprijs voor meest professionele opdrachtgever ging naar zowel de Rijksgebouwendienst als Rijkswaterstaat.

De PPS Award is een initiatief van Building Business samen met het Nederlandse afdelingsbestuur van de IPFA (International Project Finance Association). De PPS Award is de prijs voor het project met de grootste voorbeeldfunctie bij 'gezamenlijke oplossing van een complexe Nederlandse bouwopgave' door publieke en private partijen. De jury, onder voorzitterschap van Ed Nijpels, beoordeelde de inzendingen. Minister Melanie Schultz van Haegen reikte de prijzen op 7 september uit.

De jury beoordeelde het project voor de renovatie van Financiën als ‘een doorbraakproject’. Het was het eerste huisvestingsproject waarin onderhoud in het ontwerp werd meegenomen. ‘Het is geslaagd hergebruik van een bestaand gebouw. De architectuur is fraai, zonder ontkenning van wat er al was. Het gebouw is open gemaakt naar de stad, er is weer leven in de brouwerij ontstaan op een voorheen doodse plek’, aldus de jury.

De deelprijs voor meest professionele opdrachtgever ging naar Rijksgebouwendienst en Rijkswaterstaat gezamenlijk. Volgens de jury zijn zij beiden 'op afstand de echte voortrekkers op het gebied van DBFM(O)/PPS geweest en nog steeds'.

De deelprijs voor het beste financiële team ging naar het team Huisvesting van het consortium DUO2 dat voor de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en Belastingdienst Groningen een nieuw pand realiseerde.

De deelprijs voor het beste technische team ging naar het team van het consortium Komfort van de Kromhout Kazerne. Dit team verrichtte een hoogstandje vanwege de vele aanpassingen, en wist toch binnen de tijd te blijven.

De deelprijs voor het beste juridische team ging naar de juridische teams van zowel opdrachtgever als opdrachtnemer van Kromhout Kazerne. Hoewel standaardisatie van contracten noodzakelijk is om PPS verder te brengen, vindt de jury dat de juridische teams van beide kanten onder meer door hun goede samenwerking tot een doorbraak bij dit project hebben gezorgd.