Minister Opstelten woont ‘crimineel ontbijt’ bij

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie schoof op 13 oktober in Den Haag aan bij een werkontbijt met ondernemers. Daarbij ging hij met hen in gesprek over het voorkomen van winkelcriminaliteit. De bijeenkomst werd georganiseerd door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) in het kader van de Week van de Veiligheid.

Samen met HBD-voorzitter Elrie Bakker overhandigde de minister tijdens de bijeenkomst het informatiepakket voor ‘een crimineel ontbijt’ aan ondernemer Nadine Paagman. Dit pakket is ontwikkeld door het HBD en helpt winkeliers om een werkoverleg te organiseren waarbij zij met hun medewerkers bespreken hoe winkelcriminaliteit kan worden voorkomen.

Minister Opstelten vindt het belangrijk dat ondernemers nadenken over het voorkomen van overvallen en winkelcriminaliteit door het nemen van preventieve maatregelen. Hij sprak dan ook de hoop uit dat het pakket van het HBD in veel winkels gebruikt zal worden. Het pakket kan worden besteld via de website van het HBD.

Minister Opstelten en HBD-voorzitter Elrie Bakker overhandigen het pakket voor een 'crimineel ontbijt' aan ondernemer Nadine Paagman.

Minister Opstelten en HBD-voorzitter Elrie Bakker overhandigen het pakket voor een 'crimineel ontbijt' aan ondernemer Nadine Paagman.

De week van de veiligheid

Het ontbijt werd gehouden in het kader van de Week van de Veiligheid. Branche- en koepelorganisaties in de detailhandel organiseren tijdens deze week activiteiten om ondernemers en medewerkers te stimuleren om aan de slag te gaan met de veiligheid in hun omgeving.

Ter ondersteuning van de Week van de Veiligheid startte minister Opstelten op 10 oktober de campagne ‘Pak de overvaller. Pak je mobiel’. Nederlanders die getuige zijn van een overval worden daarin opgeroepen om foto’s en videobeelden van de daders te maken met hun mobiel, en deze via een website naar de politie te sturen. De beelden kunnen belangrijk zijn bij het opsporen van de daders.