Staatssecretaris steekt de handen uit de mouwen

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten bezocht afgelopen maandag zorginstelling Aveleijn in Enschede. De bewindsvrouw beloofde begin dit jaar een middag in de zorg als tegenprestatie te leveren wanneer PGGM met de campagne ‘Nederland bedankt de Zorg’ meer dan 11.000 bedankjes zou binnen halen voor medewerkers in de sector zorg en welzijn. 

Tijdens de aftrap van de jaarlijkse waarderingscampagne voor zorgverleners ging de staatssecretaris deze uitdaging aan. Op 12 mei, de internationale Dag van de Verpleging, maakte PGGM bekend bijna 12.000 bedankjes ontvangen te hebben. Het aantal bedankjes is de afgelopen jaren flink gestegen. Twee jaar geleden kwamen er nog 5000 binnen, vorig jaar was het aantal al gegroeid tot 11.000.

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten: 'Ik vind het heel goed dat er jaarlijks vanuit de campagne ’Nederland bedankt de zorg’ opgeroepen wordt om bedankjes in te sturen voor de mensen die werken in zorg en welzijn. De 12.000 bedankjes van dit jaar is een fantastisch getal, maar wat mij betreft mogen het er wel 12 miljoen zijn'.

Het bezoek aan Aveleijn, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke handicap, stond in het teken van waardering. Meer waardering voor medewerkers in de zorg is een van de beleidsdoelstellingen van de staatssecretaris. 'Ik ben blij dat ik de weddenschap verloren heb, want daarom kan ik hier vandaag zijn' aldus de bewindsvrouw tijdens haar bezoek aan Aveleijn.

Ook stak de staatssecretaris zelf de handen uit de mouwen in de sociale werkplaats van Aveleijn. Gekleed in een overall ging ze samen met Matthijs hout klieven in de houtzagerij. Bekijk de video van het bezoek aan Aveleijn.