Bezoek Rutte aan het Verenigd Koninkrijk

Minister-president Rutte en een delegatie van CEO's uit het Nederlandse bedrijfsleven brengen op 14 en 15 november een bezoek aan Londen en Manchester in het Verenigd Koninkrijk.

Minister-president Rutte wil de handelsrelatie tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk verder uitbouwen, met name op het gebied van de creatieve industrie, transport en logistiek. Naast gesprekken met het bedrijfsleven staan ontmoetingen met minister-president Cameron en viceminister-president Clegg op het programma.

Sterke economische banden

Nederland en het Verenigd Koninkrijk hebben sterke economische banden. Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn de tweede grootste investeerder in elkaars land. Het Verenigd Koninkrijk heeft ongeveer €60 miljard geïnvesteerd in Nederland. Andersom bedraagt de investering €94 miljard.

Het programma

  • Maandag 14 november
    Minister-president Rutte start met een bezoek aan minister-president Cameron. Zij spreken daarbij onder meer over de Eurozone en de groeimogelijkheden voor de Europese economie.
    's Middags bezoekt Rutte High Tech City in Londen. Enkele honderden bedrijven werken hier aan technologische vernieuwing.
    Maandagavond spreekt minister-president Rutte voor internationale bedrijven die deelnemen aan het diner 'Investering in the Netherlands'.
  • Dinsdag 15 november
    Dinsdagochtend ontvangt Rutte samen met viceminister-president Clegg verschillende Nederlandse en Britse bedrijven. In een rondetafelgesprek bespreken zij hoe de wederzijdse handel en investeringen kunnen worden versterkt.
    Aansluitend reist minister-president Rutte naar Manchester. Naast verschillende ontmoetingen met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven bezoekt hij onder meer Mediacity in Saldorf, het OV-bedrijf Abellio, een dochteronderneming van de Nederlandse Spoorwegen, en TNT Post in Manchester.