Publiekscampagne tegen huiselijk geweld van start

De landelijke publiekscampagne tegen huiselijk geweld is van start gegaan. De campagne richt zich, net als in voorgaande jaren, op slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en roept op om hulp in te schakelen bij huiselijk geweld.

Het is het vijfde jaar dat de campagne ‘Nu is het genoeg. Hulp inschakelen heb je zelf in de hand’ wordt gehouden. In radio- en televisiespots wordt iedereen die in aanraking komt met huiselijk geweld, opgeroepen om hulp te zoeken.

In de campagne van dit jaar, die loopt van 21 november tot 12 december, wordt gebruik gemaakt van dezelfde tv-spot als in 2010. Daarin komt een omstander/getuige van huiselijk geweld aan het woord. Het doel van deze campagne is omstanders ertoe aan te zetten hulp te zoeken.

In de radiospots worden slachtoffers, omstanders én plegers opgeroepen hulp in te schakelen. Dat kan via het telefoonnummer 0900 126 26 26, of via de website www.steunpunthuiselijkgeweld.nl.

Uit voorgaande jaren is bekend dat tijdens de campagneperiode een groter beroep wordt gedaan op de politie en op de hulpverlening via de zogenaamde steunpunten huiselijk geweld. De steunpunten huiselijk geweld zijn voorbereid op extra hulpvragen tijdens de campagneperiode.

De publiekscampagne ‘Nu is het genoeg. Hulp inschakelen heb je zelf in de hand’ is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Veiligheid en Justitie en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport.