Bedrijven, milieuorganisaties en overheid in Green Deal Board  

In december 2011  kunnen weer nieuwe initiatieven voor Green Deals worden aangemeld. Green Deals zijn afspraken van mensen, bedrijven en organisaties met de overheid die groene groei mogelijk maken. Een Green Deal Board onder voorzitterschap van Monika Milz gaat de uitvoering van de initiatieven bewaken en zorgen dat succesvolle voorbeelden navolging krijgen. 

Green Deal Board

Monika Milz is bestuursadviseur en toezichthouder, onder andere bij de Duits Nederlandse Handelskamer en de Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel. Ze was eerder directeur MKB en communicatie bij Rabobank Nederland. De Green Deal Board is opgericht door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) samen met de stichting Natuur en Milieu, de landelijke milieufederatie, MVO Nederland en de werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB NL en LTO Nederland. 

100 Green Deals

'Ik zet me ervoor in dat we het komende jaar de honderdste Green Deal kunnen sluiten,' zegt minister Verhagen van EL&I. 'Dat is niet alleen van belang voor de Nederlandse economie, maar ook voor de verduurzaming van de samenleving.' De eerste 59 Green Deals werden in oktober 2011 ondertekend.

Nieuwe technologieën

Initiatieven voor nieuwe Green Deals kunnen worden aangemeld op rijksoverheid.nl/greendeal. Voor het slagen van Green Deals past het kabinet wetten en regels aan, bemiddelt tussen de betrokken partijen, verbetert de toegang tot de kapitaalmarkt en ondersteunt van afzetmarkten voor nieuwe technologieën.