Nederlandse voetbalmissie naar Qatar in 2012

Meer dan dertig Nederlandse bedrijven gaan in de eerste helft van 2012 op handelsmissie naar Qatar om hun diensten aan te bieden bij de organisatie van het WK voetbal. Dat maakte minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) woensdag 7 december 2011 bekend na een gesprek met de Qatarese handelsminister Al-Thani.

Logistiek en sportmanagement

De voetbalmissie naar Qatar zal zich richten op diensten op het gebied van architectuur en planning, sportfaciliteiten, infrastructuur en logistiek en sportmanagement.

Foto: Straatbeeld Doha, de hoofdstad van Quatar

EK 2012

Minister Verhagen overhandigde zijn ambtgenoot een gids met de profielen van de deelnemende Nederlandse bedrijven. Het WK in de Golfstaat wordt in 2022 gehouden. In de afgelopen jaren hebben Nederlandse bedrijven 200 miljoen euro aan opdrachten binnengehaald voor het Europees kampioenschap voetbal in Polen en Oekraïne. Nederland levert bijvoorbeeld technologie voor de stadions, vliegvelden en beveiliging

Snelle economische groei

De Golfstaat Quatar maakt een snelle economische groei door. Naar verwachting zal Qatar de komende tien jaar voor 140 miljard euro aan opdrachten verstrekken voor de opbouw van de infrastructuur van het land.