‘Fujifilm is een voorbeeld voor Nederlandse bedrijven’

Dankzij voortdurende aanpassing en vernieuwing weet Fujifilm zichzelf opnieuw uit te vinden. Met hun energiezuinige productie en aandacht voor duurzaamheid is het Japanse hightech bedrijf een voorbeeld voor Nederlandse bedrijven. Dat zei minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie vandaag bij de opening van een nieuwe fabriekshal van Fujifilm in Tilburg.

Offsetplaten voor drukwerk

In de nieuwe fabriekshal worden de grootse offsetplaten ter wereld geproduceerd. Deze platen worden gebruikt voor het drukwerk van kranten en magazines. De grootste platen kunnen kranten tot 96 pagina’s bedrukken.

Foto: Fuji/Dolph Cantrijn - Kroonprins Willem-Alexander opende de nieuwe fabriek. Hier krijgt hij uitleg over het productieproces van offsetplaten.

Nieuwe banen en praktische oplossingen

Minister Verhagen is verheugd met de uitbreiding van het Japanse bedrijf in Nederland. 'De nieuwe productiehal levert dertig nieuwe banen op,' aldus de bewindsman. 'De investeringen van Fujifilm zorgen bovendien voor praktische oplossingen voor tekorten aan grondstoffen als olie en water.'

Spaarzaam gebruik van grondstoffen

Zo ontwikkelt Fujifilm flinterdunne filters om vloeistoffen en gassen mee te zuiveren. Bovendien onderscheidt Fujifilm zich door het spaarzame gebruik van grondstoffen bij hun eigen productieproces. Naast de ontwikkeling van filters en de productie van offsetplaten houdt men zich bezig met filmmateriaal, gegevensdragers en (digitale) camera’s.

Fotorolletjes

In 1982 opende Fujifilm in Tilburg de eerste productiefaciliteit buiten Japan. Men begon ooit met de productie van fotorolletjes, dankzij vernieuwing blijven ze groeien Met ruim duizend werknemers is Fujifilm een van de grootste werkgevers van Noord-Brabant.