Mijn Toeslagen al 210.000 keer bezocht

Mijn Toeslagen, de nieuwe persoonlijke internet pagina waarop burgers al hun zaken rond toeslagen kunnen regelen, is sinds de opening op 7 december 210.000 keer bezocht. Op  Mijn Toeslagen, bereikbaar via www.toeslagen.nl , kunnen mensen eenvoudig kindgebonden budget, kinderopvang-, huur- of zorgtoeslag aanvragen of wijzigen. Ook kunnen ze er terecht voor informatie over hun toeslag zoals de hoogte of de datum van uitbetalen.

Belastingtelefoon: veel vragen over toeslagen
Inmiddels hebben bijna 3 miljoen huishoudens een brief van de Belastingdienst gekregen met daarin informatie over de hoogte van hun toeslag in 2012. Zoals verwacht levert dat veel vragen op. De BelastingTelefoon heeft sinds 7 december ruim 100.000 vragen over toeslagen beantwoord. De drukste dag was afgelopen maandag met 24.000 bellers.

Advies: kijk eerst op mijn toeslagen
Opvallend is dat veel vragen bij de Belastingtelefoon over het aanvragen van een toeslag of het doorgeven van een wijziging gaan. Deze informatie is sneller te vinden op Mijn Toeslagen via www.toeslagen.nl.  Daar kunnen mensen ook eenvoudig wijzigingen doorgeven of een nieuwe toeslag aanvragen. De Belastingdienst adviseert mensen daarom om eerst een kijkje te nemen op hun persoonlijke internetpagina. 

Uitbetaling op de 20e
Ook worden veel vragen gesteld over de betaaldatum. De toeslagen voor januari 2012 worden uitbetaald op 20 december.