Eerste uitreiking durfkapitaal van het nieuwe innovatiefonds MKB+

Minister Verhagen reikt maandag 6 februari 2012 circa €3 miljoen durfkapitaal van het nieuwe Innovatiefonds MKB+ uit aan Aeon Astron Europe in Leiden. Het geld is een herinvestering van afgelost krediet dat minister Verhagen terugkrijgt van het succesvolle, innovatieve MKB-bedrijf SIM Industries.

Minister Verhagen en MKB-Nederland voorzitter Hans Biesheuvel reiken samen het krediet uit aan Aeon. Daarna is er gelegenheid in te gesprek te gaan met minister Verhagen, Hans Biesheuvel, CEO Sim Industries Frank uit den Bogaard en Vice CEO Aeon Michael Lai.

Programma

13:00 – 13:30 Ontvangst en bedrijfsintroductie SIM Industries en Aeon

13:30 – 14:00 uur Rondleiding assemblagehal SIM Industries. Testvlucht minister Verhagen en Biesheuvel in vluchtsimulator.

14:00 – 14:15 uur Overhandiging cheque door SIM Industries aan de minister. Overhandiging cheque aan Aeon Astron Europe.

14:15 – 15:00 uur Mogelijkheid tot gesprek met minister Verhagen, Hans Biesheuvel en de CEO’s van beide bedrijven.

Pers kan bij het gehele programma aanwezig zijn.

Innovatiefonds MKB+

Het Innovatiefonds MKB+ dat 1 januari van start is gegaan, maakt het voor bedrijven mogelijk lange en kostbare trajecten voor het ontwikken van vernieuwende producten en diensten te financieren. Sinds 1 januari vloeit het geld terug aan het Innovatiefonds MKB+ en kan het opnieuw worden geïnvesteerd. Voorheen vielen investeringen die afgelost werden toe aan de schatkist. Hierdoor kan het fonds in plaats van 1, 4 tot 5 ondernemers van krediet worden voorzien. In de periode tot en met 2015 is voor het fonds ruim € 500 miljoen beschikbaar.

SIM Industries

Sim Industries heeft met een innovatiekrediet van € 3,1 miljoen onderzoek verricht naar mogelijkheden voor een nieuwe vluchtsimulator voor de Airbus A320. De nieuwe simulator is gebouwd en op de markt gebracht. Inmiddels is het bedrijf onderdeel geworden van Lockheed Martin. Sim Industries betaalt €3,7 miljoen (inclusief rente) terug aan het Innovatiefonds MKB+.

Aeon Astron Europe

Aeon Astron Europe (AAE), ontwikkelde materiaal voor het herstel van het hoornvlies op basis van visschubben. Het product is bioafbreekbaar. Naar schatting zijn er 9 a 10 miljoen mensen wereldwijd die lijden aan verlies van het gezichtsvermogen als gevolg van schade aan het hoornvlies. Aeon Astron Europe ontvangt het krediet voor experimentele toepassen van het product op mensen.

Noot voor de redactie:

De bijeenkomst van het Innovatiefonds MKB+ vindt plaats bij SIM Industries op de Hub van Doorneweg 8 in Sassenheim. Media kunnen zich aanmelden bij Joyce van Elck, 070-379 6015 j.vanelck@mineleni.nl. Voor meer informatie over het programma kunt u contact opnemen met woordvoerder van het ministerie EL&I Lisa Neves Goncalves (070) 379 6464/06-15 59 91 49 l.neves@mineleni.nl.