Persuitnodiging: Startsein voor bouw slimme elektriciteitsnetten

Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) geeft dinsdag 7 februari 2012 het startsein voor 12 projecten voor slimme elektriciteitsnetten verspreid door heel Nederland. De projectleiders vertellen in 1 minuut wat hun project inhoudt en wat de nieuwe mogelijkheden zijn voor huishoudens en bedrijven.

Slimme elektriciteitsnetten besparen niet alleen energie en maken duurzame oplossingen mogelijk. De kennis over slimme netten is een innovatief product dat Nederland banen en inkomsten kan opleveren.

Het ministerie van EL&I heeft €16 miljoen beschikbaar gesteld voor de aanleg van de slimme netten. Ze zijn een prioriteit van de economische topsector energie.

Mededeling aan redacties (niet voor publicatie)

De bijeenkomst vindt plaats bij het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag, van 16.00 – 17.00. Media zijn van harte welkom. Na afloop is er gelegenheid voor het stellen van vragen aan minister Verhagen en aan de projectleiders. Graag aanmelden via secretariaat van Directie Communicatie, dc_secr@mineleni.nl.

Voor interviews met minister Verhagen kunt u contact opnemen met de persvoorlichter energie van het ministerie van EL&I, Esther Benschop, tel: 070 379 72 56, mob: 06 524 126 85, e.benschop@mineleni.nl.