Staat van de Economie 2012

Verslag van de bijeenkomst 'Staat van de economie', die op 15 februari 2012 plaats vond. Het is een jaarlijks terugkerende bijeenkomst die georganiseerd wordt door het ministerie van Economische Zaken (EZ).  Tijdens deze bijeenkomst bespreken ondernemers, onderzoekers en economen de stand van de economie.

Foto: Robert Goddyn - Minister Verhagen tijdens de Staat van de Economie

Hoe staat de Nederlandse economie er op dit moment voor?

Welke keuzes zijn nodig om het vertrouwen in de economie te herstellen? Of om duurzame groei te creëren? Deze vragen stonden centraal tijdens de 'Staat van de Economie’ op woensdag 15 februari 2012 in Den Haag, een bijeenkomst voor ondernemers uit het MKB en het grootbedrijf, wetenschappers en vertegenwoordigers van de overheid.

Economisch beleid kabinet

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaf een toelichting op de nieuwste cijfers over de ontwikkeling van de economie. Daarna reageerde minister Verhagen van EL&I op de cijfers en gaat in op de huidige stand van de economie en het toekomstig economisch beleid.

Visie ondernemers op economie

Hierna gaven Ben Noteboom(bestuursvoorzitter van Randstad), Thecla Bodewes (directeur van scheepswerf ‘De Kaap’ in Meppel en Zakenvrouw van Jaar 2011) en Arnoud Boot (hoogleraar Universiteit van Amsterdam) hun visie op de economie. Afsluitend was er een discussie met de zaal.

Bijlagen