Veel vraag naar reddingshelikopters Defensie

De reddingshelikopters van Defensie zijn in juli 30 keer ingezet, een recordaantal in anderhalf jaar. De toestellen vervoerden patiënten vanaf de Waddeneilanden of van schepen naar ziekenhuizen op het vasteland. Ook zocht een AB-412-helikopter naar een vermist zeiljacht. 

Een belangrijke taak van de reddingstoestellen zijn medische evacuaties vanaf Wadden- of booreilanden naar ziekenhuizen aan wal. Het aantal mensen dat medische hulp van Defensie nodig heeft neemt in de zomer altijd toe.

Moeilijkheden

Ook het redden van drenkelingen of het oppikken van bemanningen van schepen die in moeilijkheden verkeren kan behoren tot de opdracht. De hoofdtaak van de reddingshelikopters is echter het opsporen en redden van jachtvliegers, die hun toestel boven zee moesten verlaten.

De AB-412 helikopters zijn ondergebracht bij het Defensie Helikopter Commando. De toestellen zijn gestationeerd op Vliegbasis Leeuwarden. 

Kijk ook eens op: http://bespaardefensie.petities.nl