Opening van hospice De Reggenstroom

Op 30 september 2011 vond de officiële opening plaats van hospice De Reggenstroom. Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten sprak de aanwezigen toe via een videoboodschap.

Goedendag vrienden in Enter, in Holten, in Rijssen, Wierden en omstreken.

Wat hebt u hard gewerkt! Wat hebt u veel gegeven! En wat u hebt u er veel over om uw gezamenlijk droom te verwezenlijken.

Als dokter weet ik dat mensen, als hun dagen geteld zijn, graag op hun eigen manier afscheid nemen van dit leven. Als dokter heb ik ook gemerkt dat veel mensen dan een plek nodig hebben. Een plek waar ze samen kunnen zijn met hun dierbaren en met betrouwbare mensen wiens zorg ze ook zo vertrouwen. Waar ze hun kostbaarste laatste dagen doorbrengen.

U hebt er voor gezorgd dat in hospice De Reggenstroom mensen die rust kunnen vinden. Hoe waardevol is dat. Ik weet dat als dit zeventig jaar geleden was gebeurd, dat dokter Veldhuijzen van Zanten uit Enter patiënten zou hebben verwezen. Dokter Veldhuijzen van Zanten, die wij thuis opa noemen. Als dit 35 jaar geleden was gebeurd, dan zou dokter Veldhuijzen van Zanten uit Enter patiënten hebben verwezen.

Daarom ben ik heel vereerd dat ik, als dokter Veldhuijzen van Zanten, u mag toespreken. En door mijn functie op dit moment kan ik geen patiënten naar u verwijzen. Maar ik kan u wel eren en danken namens mijn hele ministerie. En dat doe ik dus ook bij deze. Want ik ben er trots op dat u zich zo hebt ingezet. Zoveel vrijwilligers, zoveel inzet en zoveel compassie om in uw eigen omgeving met uw eigen mensen te zorgen voor datgene wat het kostbaarste is voor de mensen die u een laatste herinnering kunt geven.

Ik dank u daarvoor en ik wens dat uw inspanningen gezegend mogen blijven.