Aanbesteding Rechterlijke Organisatie Breda aangekondigd

De Rijksgebouwendienst besteedt de nieuwe huisvesting voor de Rechterlijke Organisatie in Breda door middel van publiek private samenwerking (pps) aan. De aankondiging hiervoor is 27 september 2012 gepubliceerd op TenderNed.

Het gaat bij deze aanbesteding om de gezamenlijke huisvesting voor de Rechterlijke Organisatie in Breda: de rechtbank Breda en het Arrondissementsparket Breda-Middelburg. Opdrachtgevers van het project zijn de Raad voor de rechtspraak en het Parket-Generaal, beide zijn onderdeel van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De Rijksgebouwendienst treedt op als aanbestedende dienst en is verantwoordelijk voor het totale aanbestedingsproces.

De DBFMO-overeenkomst (Design, Build, Finance, Maintain and Operate) omvat in hoofdzaak het ontwerpen, bouwen, inrichten, (gedeeltelijk) leveren van facilitaire diensten, onderhouden, financieren en ter beschikking stellen van een gerechtsgebouw met parkeervoorziening en terreininrichting in het nieuwe Stationskwartier van Breda.

Het gerechtsgebouw moet worden gerealiseerd binnen de kaders van het bestemmingsplan 'Stationslaan' dat door de gemeente Breda in wijzigingsprocedure is gebracht. Binnen het kavel van 17.000 m2 is ruim 8.000 m2 bestemd voor bebouwing. De overige ruimte is bestemd voor een –hooggelegen- coulissenlandschap met daaronder een parkeervoorziening.