Ministerie Infrastructuur en Milieu zet in op flinke vermindering CO2 uitstoot

Op het jaarcongres van Connekt heeft het Ministerie van Infrastructuur en Milieu vandaag een Lean and Green Award in ontvangst genomen. Daarmee sluiten het ministerie en Rijkswaterstaat aan bij het netwerk van ruim 250 bedrijven en overheden dat zich onder de naam Lean and Green inspant voor een flinke vermindering van CO2-uitstoot.

De Lean and Green Personal Mobility Award is vandaag uitgereikt aan Chris Kuijpers, directeur-generaal Ruimte en Water van het ministerie. De heer Kuijpers gaf aan dat het ministerie dat milieu en mobiliteit onder een dak heeft zich graag ook zelf aansluit bij het netwerk.  

De maatregelen van het ministerie hebben tot doel de CO2-uitstoot in vijf jaar met 20% te verminderen. De plannen zijn uit verschillende hoeken van de organisatie aangeleverd. Het gaat onder meer om de aanschaf van elektrische en hybride auto’s voor het wagenpark van het ministerie en Rijkswaterstaat en het terugdringen van het brandstofverbruik door de vloot van de Rijksrederij. Ook worden er maatregelen op het terrein van de huisvesting van de ambtenaren genomen. Het ministerie verhuist naar een locatie naast het Centraal Station in Den Haag en gaat het gebruik van het openbaar vervoer en de (elektrische) fiets en het thuiswerken stimuleren. 

Connekt

Connekt is een netwerk van bedrijven en overheden dat partijen verbindt om te werken aan duurzame verbetering van de mobiliteit in Nederland. Het programma Lean and Green van Connekt werd in 2008 gestart en richtte zich aanvankelijk vooral op de vermindering van de CO2-uitstoot in de transportsector. Inmiddels hebben 294 bedrijven, organisaties en overheden zich bij dit netwerk aangesloten en hebben 110 bedrijven gezamenlijk al een CO2-reductie van 18,2 procent gerealiseerd.