Koninklijke Nederlandse Munt slaat eerste Nederlandse herdenkingsmunt uit Werelderfgoed-serie

Vandaag is het eerste ‘Grachtengordel Vijfje’ geslagen in Het Grachtenhuis, op de Amsterdamse Herengracht. De ceremoniële Eerste Slag van deze munt is verricht door de Amsterdamse wethouder Carolien Gehrels met aambeeld en hamer, onder toeziend oog van staatssecretaris van Financiën Frans Weekers en Muntmeester Maarten Brouwer.

Deze munt is de eerste uit een serie van negen Nederlandse munten uit de Werelderfgoed-herdenkingsmuntenserie. Over de hele wereld worden herdenkingsmunten uitgegeven die een Werelderfgoed als thema hebben. Nederland start met het Grachtengordel Vijfje.

“De Amsterdamse grachten zijn internationaal vermaard. Ik ben daarom zeer trots dat vandaag het ‘Grachtengordel Vijfje’ is geslagen. Deze munt past bijzonder goed binnen het thema Werelderfgoed en ik kijk uit naar de volgende acht munten die binnen deze serie nog geslagen gaan worden”, aldus staatssecretaris Weekers.

Eerste slag van het Grachten vijfje door Wethouder Caroline Gehrels, staatssecretaris Frans Weekers en muntmeester Maarten Brouwers