Compensatie bij storing telefoon en internet

Internet- en telecombedrijven moeten in hun algemene voorwaarden een compensatieregeling bij storingen opnemen. Dit gaat minister Kamp van Economische Zaken (EZ) in de wet vastleggen.

Minister Kamp zei dit op 21 november 2012 tijdens een debat over telecommunicatie in de Tweede Kamer. De wet zal gelden voor zowel mobiele als vaste internet- en telefoondiensten.

Transparante compensatieregeling

'Op dit moment vindt compensatie incidenteel plaats en hebben niet alle aanbieders een compensatieregeling in hun algemene voorwaarden staan', zei de minister tijdens het overleg. 'Ik vind dat een transparante compensatieregeling voor alle aanbieders nodig is.'

Veiligheid

Tijdens het overleg is er ook gesproken over de veiligheid van hoge zendmasten. Minister Kamp heeft aangegeven dat er bij deze zendmasten één partij integraal verantwoordelijk wordt voor de veiligheid. Dit naar aanleiding van de calamiteiten bij de zendmasten in Smilde en Lopik.