App Veiligheid en Justitie ruim 10.000 keer gedownload

De app ‘Min. VenJ’ is inmiddels door ruim tienduizend belangstellenden gedownload. In de eerste week van de lancering, medio december, stond de app in de top 10 van meest populaire nieuws-apps. Publicitair kreeg de app veel aandacht, onder andere via artikelen op de sites van landelijke en regionale dag- en weekbladen en vakbladen. In de App Store wordt de app beoordeeld met viereneenhalf van de in totaal vijf sterren.

De app in inmiddels geupdate. De contactgegevens van rechtbanken en arrondissementsparketten zijn aangepast aan de herziening van de gerechtelijike kaart. De boetebedragen van 2013 zijn verwerkt en op te vragen. Ook is de app inmiddels beschikbaar voor Android toestellen vanaf versie 2.3. Dit betekent dat de app ook gedownload kan worden op ‘oudere’ Android toestellen of Android toestellen met minder recente software.

De app is uniek omdat deze meerdere functies vervult. Zo zijn er nieuwsberichten, social media streams en contactgegevens van organisaties die actief zijn in het werkveld van Veiligheid en Justitie te vinden, evenals informatie over populaire VenJ-onderwerpen en hoogtes van veel voorkomende boetes.