Ministerraad bekrachtigt kandidatuur Dijsselbloem

De ministerraad heeft de kandidatuur bekrachtigd van minister van Financiën Dijsselbloem voor het voorzitterschap van de eurogroep.

Dat zei minister-president Rutte tijdens zijn persconferentie na afloop van de ministerraad. Volgens Rutte is de eurogroep 'een belangrijke club die belangrijke besluiten neemt'. Staatssecretaris Weekers van Financiën neemt de Nederlandse zetel in de eurogroep in als Dijsselbloem benoemd wordt.

Dijsselbloem is vandaag bij Juncker om zich persoonlijk te kandideren. Maandag zal hij in de vergadering van de eurogroep zijn kandidatuur toelichten en zijn visie geven op het functioneren en de agenda van de eurogroep.

Uitgestoken hand

Minister-president Rutte benadrukte tijdens zijn persconferentie nogmaals dat het kabinet streeft naar breed gedragen besluiten. Het kabinet wil in een vroeg stadium het overleg met de Kamer aangaan, zodat de uitkomsten daarvan betrokken kunnen worden bij de voorbereiding van wetsvoorstellen.

Rutte nodigt daarom nadrukkelijk de Tweede Kamer uit om te overleggen over de hoofdlijnenbrief studiefinanciering, die vandaag is vastgesteld in de ministerraad.