AIESEC selecteert studentenambassadeurs bij BZ

Tweehonderd studenten waren 26 en 27 maart bij Buitenlandse Zaken om deel te nemen aan de voorlaatste selectieronde van het ambassadeursprogramma om gekozen worden tot een van de 20 studentenambassadeurs.

AIESEC selecteert studentenambassadeurs bij BZ

Er waren dit jaar ruim 600 aanmeldingen voor het ambassadeursprogramma. Twee groepen van 100 eerste- en tweedejaars universitaire studenten doorlopen tijdens de Nationale Ambassadeursdagen de tweede selectieronde. In totaal gaan er 35 deelnemers door naar de volgende en beslissende ronde. Uiteindelijk kiest een panel van AIESEC-bestuursleden de 20 winnaars.

De winnaars reizen deze zomer twee maanden lang over de wereld. Ze doen vrijwilligerswerk in landen als Brazilië, Vietnam, Ghana, India en Nieuw-Zeeland.

Duurzaamheid

De internationale studentenorganisatie AIESEC is eens per jaar te gast bij Buitenlandse Zaken voor de nationale dagen binnen hun ambassadeursprogramma. Het dagprogramma is opgezet door AIESEC, BZ en dit jaar ook de Rabobank. De deelnemers krijgen presentaties van BZ-medewerkers over thema’s die relevant zijn voor het werk van Buitenlandse Zaken en doen mee aan praktijkcases en simulaties. Deze keer staat duurzaamheid centraal: duurzame economische ontwikkeling en het coöperatieve gedachtengoed in duurzame economische ontwikkeling.

AIESEC is wereldwijd actief in 113 landen. Zij willen de potentie van de Nederlandse student ontwikkelen. Via deze internationale studentenorganisatie kunnen studenten humanitaire stages volgen. Er staan ongeveer 6000 projecten in hun database. Bijvoorbeeld Engelse les geven aan schoolkinderen in Italië, werken in een jongerenkamp in Rusland of meehelpen aan hiv-projecten in Afrika.