Gerdi Verbeet nieuwe voorzitter Rathenau Instituut

Gerdi Verbeet is door staatssecretaris Dekker (OCW) benoemd als voorzitter van het bestuur van het Rathenau Instituut. Ze treedt per 1 april in functie.

Gerdi Verbeet werd in 2001 lid van de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid. Van 2006 tot 2012 was ze voorzitter van de Tweede Kamer. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 heeft ze zich niet verkiesbaar gesteld. Na haar vertrek als Kamervoorzitter nam ze plaats in de raad van toezicht van dierentuin Artis. Ook is ze voorzitter van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie. 

Het Rathenau Instituut stimuleert de publieke en politieke meningsvorming over wetenschap en technologie. Daartoe doet het instituut onderzoek naar de organisatie en ontwikkeling van het wetenschapssysteem, publiceert het over maatschappelijke effecten van nieuwe technologieën, en organiseert het debatten over vraagstukken en dilemma’s op het gebied van wetenschap en technologie.

Verbeet volgt bij het Rathenau Instituut Sander Dekker op, die de voorzittershamer moest neerleggen vanwege zijn benoeming tot Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.