Nationaal Comité Inhuldiging strikt saluut Defensie

Het Nationaal Comité Inhuldiging heeft vandaag de oranje strik toegekend aan het nationaal saluut dat Defensie op 30 april wil aanbieden als welkom aan de nieuwe Koning Willem-Alexander en tevens als afscheidsgroet aan Koningin Beatrix.

Het Nationaal Comité Inhuldiging gebruikt de oranje strik als officiële erkenning voor feestelijke activiteiten die overal in het land worden voorbereid en voor mensen en organisaties die het comité daarbij steunen. 

Sinds deze week kunnen militairen saluerend een afbeelding van zichzelf maken en tot 29 april opsturen naar foto@nationaalsaluut.nl of opladen via www.nationaalsaluut.nl. Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp beet het spits af, gevolgd door militairen uit alle geledingen van de krijgsmachtdelen. Ook veteranen salueren mee.

Defensiekrant

Een selectie van 450 foto’s krijgt op de laatste dag in april een plekje op een advertentiepagina in De Telegraaf. In de week na de troonswisseling wordt ook in een speciaal bewaarexemplaar van de Defensiekrant aandacht aan de actie besteed.

Defensie levert 30 april niet alleen een ceremoniële bijdrage aan de troonswisseling, maar wordt ook ingezet ten behoeve van de veiligheid. In Amsterdam, in de stad, op en in het water, in de lucht en op andere plaatsen in Nederland biedt Defensie steun aan de nationale politie en andere overheidsinstanties om de inhuldiging voor iedereen een veilige maar vooral onvergetelijke dag te laten worden.