Minister-president Rutte bezoekt Spoorzone Delft

Minister-president Rutte brengt woensdag 15 mei een bezoek aan het bouwproject Spoorzone Delft. Hij wordt hierbij vergezeld door de voorzitter van Bouwend Nederland, de heer Brinkman.

Dit bezoek vindt plaats in aanloop naar de Dag van de Bouw op zaterdag 1 juni. Op deze dag stellen leden van Bouwend Nederland zo’n 220 kleine en grote bouw- en infraprojecten, waaronder Spoorzone Delft, open voor het publiek.

Spoorzone Delft is de integrale herontwikkeling van het spoorzonegebied in Delft. De stad wordt op dit moment in tweeën gesplitst door het spoor. Het spoorviaduct dat voor die tweedeling zorgt, wordt vervangen door een spoortunnel met een nieuw ondergronds station. Bovengronds komt een nieuw stadskantoor, een stadswijk en een stadspark. Spoorzone Delft is een samenwerkingsverband tussen ProRail en de gemeente Delft.

Tijdens het bezoek aan Spoorzone Delft spreekt minister-president Rutte met de heer Brinkman en vertegenwoordigers van enkele bij het project betrokken bouwbedrijven over de situatie in de sector. Aansluitend krijgt hij een rondleiding door de spoortunnel in aanbouw. Deze tunnel met een lengte van 2,3 kilometer gaat dwars door het centrum van Delft en loopt langs enkele monumentale panden. Voor het grootste gedeelte van de bouw van de spoortunnel wordt gebruikt gemaakt van de ‘wanden-dakmethode’. Deze trillings-en geluidsarme bouwmethode heeft als voordeel dat de bouwput snel in het bouwproces weer wordt gesloten, waardoor de overlast voor de omgeving wordt beperkt.