Timmermans spreekt met plv SG VN over internationale rechtsorde

Minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) ontving plaatsvervangend secretaris-generaal van de VN Jan Eliasson. Zij bespraken onder meer de inspanningen van de VN in de crises in Syrië en Mali en de wederopbouw van Afghanistan, en welke rol Nederland daarbij kan spelen.

De bewindslieden waren het eens over het grote belang van een stabiele internationale rechtsorde voor de vrede en veiligheid in de wereld en bespraken mogelijkheden om vreedzame geschillenbeslechting te bevorderen.

Eliasson prees de Nederlandse inspanningen voor mensenrechten, stabiliteit en rechtsorde in conflictgebieden in de wereld en deed een beroep op Nederland een actieve bijdrage te leveren aan de vredesoperaties van de VN in conflictlanden.

Timmermans zei de bevlogenheid van Eliasson te delen ‘als het gaat om de verantwoordelijkheid die wij als internationale gemeenschap hebben om te zorgen voor een veilig en gelijkwaardig bestaan voor iedereen op deze wereld.’

Eliasson bezoekt tijdens zijn verblijf in Den Haag ook onder meer het Internationale Gerechtshof en het Internationaal Strafhof en hij spreekt met leden van de Tweede Kamercommissies voor Buitenlandse Zaken en Hulp en Handel.

Plaatsvervangend secretaris-generaal van de VN Eliasson op bezoek bij minister Timmermans

Plaatsvervangend secretaris-generaal van de VN Eliasson op bezoek bij minister Timmermans