Koninklijke onderscheiding voor Chris Buijink

Een onvermoeibare verbinder tussen overheid en bedrijfsleven die met de fusie van de voormalige ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Economische Zaken (EZ) een huzarenstukje leverde. Met die typeringen nam minister Kamp van Economische Zaken woensdag 5 juni 2013 afscheid van Chris Buijink, scheidend Secretaris-generaal van EZ.

Redding NedCar

Buijink kreeg uit handen van minister Kamp een Koninklijke onderscheiding opgespeld. Hij is benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau. 'Hij heeft 33 jaar lang de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven en de Nederlandse economie gediend,'  aldus de bewindsman. ' Zo heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de redding van NedCar, het binnenhalen van onderzoekscentra van Danone en Heinz en het behoud van kennis en banen van Organon/MSD in het Science Park in Oss.'

Naar Nederlandse Vereniging van Banken

Chris Buijink zet zijn carrière voort bij de Nederlandse Vereniging van Banken. Na drie decennia reizen tussen Amsterdam en Den Haag kan hij voortaan op de fiets naar zijn werk.