Timmermans overlegt met Curaçao over buitenlands beleid

Minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) heeft in Willemstad met Minister President Hodge van Curaçao overlegd over de invulling van het buitenlands beleid van het Koninkrijk. Ze bespraken onder meer de relaties met de buurlanden in de regio en de samenwerking met de buitenlandse dienst.

Timmermans is minister van Buitenlandse Zaken van het hele Koninkrijk der Nederlanden, ook voor Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Timmermans: "Ik wil de buitenlandse prioriteiten van Curaçao graag integreren in het buitenlands beleid van het Koninkrijk. Op zo'n manier dat Curaçao zich herkent. We gaan samen prioriteiten stellen, samen plannen maken en elkaar aanspreken op de resultaten ervan."

De samenwerking wordt ook op praktisch niveau geïntensiveerd. Timmermans en Hodge tekenden een overeenkomst die plaatsing mogelijk maakt van beleidsambtenaren van Curaçao op ambassades van het Koninkrijk. Afgelopen maandag tekenden Nederland, Aruba en Curaçao in Caracas een samenwerkingsovereenkomst met Venezuela.

Aanleiding voor het kennismakingsbezoek was het 40-jarig bestaan van de Directie Buitenlandse Betrekkingen van Curaçao. Timmermans feliciteerde de Directie in een toespraak.

Timmermans had ook een ontmoeting met de waarnemend Gouverneur, Adele van der Pluijm-Vrede, met de voorzitter en een aantal leden van de Staten van Curaçao. Ook maakte  Timmermans kennis met vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld.