Luchtmachtdagen: “Wauw!!”

In alle vroegte dromden mensenmassa’s samen voor de hekken van Vliegbasis Volkel, wachtend tot de poorten om 8 uur zouden openzwiepen. Vandaag was de aftrap van de 2 luchtmachtdagen. Zoals ook in voorgaande jaren, blijkt het evenement opnieuw een grote aantrekkingskracht te hebben op het publiek.

Met klapstoeltjes, gevulde koelboxen en een enthousiaste kinderschare slenteren gezinnen over het militaire terrein. Daar staat alles in het teken van het jubileumthema:  ‘100 jaar militaire luchtvaart´. Niet alleen zijn er tal van spectaculaire shows in de lucht, ook op de grond staan talloze vliegtuigen om van dichtbij te bekijken. Ook niet onbelangrijk, de weergoden zijn de luchtmacht en haar bezoekers gunstig gezind want het is zonnig en droog.

“Wauw!!”, roept een jochie van jaar of 10, terwijl hij wijst op de Zwitserse formatie jachtvliegtuigen, waarmee Patrouille Suisse een gelikte show laat zien. Hij heeft de dag van zijn leven en natuurlijk wil hij later piloot worden. Overigens genieten niet alleen de kleintjes van alles wat er te beleven valt op de vliegbasis. Ook ouderen hebben het zichtbaar naar hun zin. Tot 17.00 uur kan iedereen die een kijkje wil nemen op de luchtmachtbasis gewoon binnenwandelen.

Zij die geen mogelijkheid zien voet op Vliegbasis Volkel te zetten, krijgen morgen een nieuwe kans. En wie weet, is het dan mogelijk een handtekening te bemachtigen van astronaut André Kuipers. Hij is in de stand van Space Expo om met wie dat wil  op de foto te gaan.